ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση «έμεινε στους τίτλους» για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Η κυβέρνηση «έμεινε στους τίτλους» για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανέφερε σε δηλώσή του ο εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού κόμματος, Παύλος Μυλωνάς.

Με μια σειρά παραλείψεων, λαθών και αναξιοποίητων προτάσεων, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, άφησε το πρόβλημα να διογκωθεί με συνέπεια την αύξηση της εγκληματικότητας και την γκετοποίηση συγκεκριμένων περιοχών.

Η κυβέρνηση «έμεινε στους τίτλους» για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και η απουσία πολιτικής βούλησης για έμπρακτη και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες.
Κυβερνούν 7 χρόνια και μέχρι σήμερα περιορίζονται σε συσκέψεις και βαρύγδουπες διακηρύξεις, που μένουν ανεφάρμοστες.

Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παράτυπων μεταναστών διοχετεύεται προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ενορχηστρωμένα από την Τουρκία, είτε μέσω των κατεχομένων είτε δια θαλάσσης. Ο σοβαρός κίνδυνος αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα του πληθυσμού μας, είναι πλέον ορατός.

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 9 Μαρτίου 2020, εισηγήσεις, που δυστυχώς η κυβέρνηση άφησε αναξιοποίητες.