ΔΗΚΟ: Η θυσία της Έλενας θα προστατέψει άλλα παιδιά από σεξουαλική κακοποίηση

Η θυσία της Έλενας Φραντζή θα προστατέψει στο μέλλον άλλα παιδιά, από τη σεξουαλική κακοποίηση αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Δημοκρατικό κόμμα:

“Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες ημέρες για τα κενά της νομοθεσίας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι το 2014 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε και τροποποίησε τη σχετική νομοθεσία, ΚΥΡΙΩΣ λόγω των κενών που έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση της Έλενας Φραντζή.

Μεταξύ άλλων η Βουλή των Αντιπροσώπων:

• Άλλαξε τον ορισμό της σεξουαλικής κακοποίησης, για να περιλαμβάνει και τα γεγονότα που περιέγραψε η Έλενα Φραντζή.

αυτός ο ορισμός βρισκόταν σε ισχύ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του εν λόγω Ιερέα, το πιο πιθανό είναι πως η ποινή φυλάκισης που θα του επιβαλλόταν θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη.

• Αυξήθηκαν σημαντικά οι σχετικές ποινές, π.χ. η ποινή για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου έχει αυξηθεί σε δια βίου φυλάκιση.

• Αποτελεί πλέον επιβαρυντικό παράγοντα η κατάχρηση θέσης εξουσίας ή εμπιστοσύνης, κατά την επιβολή της ποινής, όπως ήταν και τα περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης.

• Δημιουργήθηκε νέο ποινικό αδίκημα σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος για σεξουαλική κακοποίηση και δεν το καταγγέλλει στις αρμόδιες αρχές.

• Έχει δημιουργηθεί ειδικό μητρώο για καταδικασθέντες παιδεραστές.

Αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα η εργοδότηση παιδεραστή σε εργασία με την οποία έρχεται σε επαφή με παιδιά.

• Τέλος, επιβλήθηκαν υποχρεώσεις στο κράτος για την εκπαίδευση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τέτοιες περιπτώσεις.

Όλα τα πιο πάνω έγιναν Νόμος λόγω της γενναίας στάσης της Έλενας Φραντζή η οποία βρήκε το κουράγιο και τόλμησε να καταγγείλει τον δικό της θύτη.

Λόγω αυτής της στάσης, βρέθηκε αντιμέτωπη με την τοπική κοινωνία και τον εξοστρακισμό.

Όμως είναι αυτή η γενναιότητα που μας έφερε όλους ενώπιων των ευθυνών μας και οδήγησε στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

Είναι η δική της θυσία που θα προστατέψει στο μέλλον άλλα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Δυστυχώς, η νομοθεσία ήρθε πολύ αργά για να βοηθήσει την ίδια.

Όμως η Έλενα Φραντζή μέσα από το μαρτύριο και την προσωπική της δοκιμασία έχει κάνει πολύ περισσότερα από τον οποιοδήποτε άλλο για την προστασία των παιδιών μας.

Και γι’ αυτό τον λόγο της οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη.”