ΔΗΚΟ: Η εφαρμογή νέας στρατηγικής στο κυπριακό είναι αδήριτη ανάγκη 

Γραπτή ανακοίνωση του Δημοκρατικού κόμματος για την επέτειο της 2ης φάσης τη τουρκικής εισβολής:

Σαράντα τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας: Η εφαρμογή νέας στρατηγικής στο κυπριακό είναι αδήριτη ανάγκη 

Αποδεικνύοντας την αναξιοπιστία της και παραβιάζοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, στις 14 Αυγούστου 1974, η Τουρκία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της παράνομης και βάρβαρης εισβολής της και ολοκλήρωσε το έγκλημα της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σαράντα τρία χρονιά μετά, η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει στην Κύπρο όλα τα άρθρα του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όλες τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλες τις πρόνοιες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Η Τουρκία αποδεικνύει συνεχώς τις πραγματικές της προθέσεις, κάτι που έπραξε και πρόσφατα κατά την πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, στην Ελβετία: Σκοπεύει, δια της νομιμοποίησης των τετελεσμένων, να ελέγχει την Κύπρο, πολιτικά και στρατιωτικά.

Δυστυχώς, οι τουρκικές μεθοδεύσεις δεν έχουν να αντιμετωπίσουν καν τη στοιχειώδη αντίσταση από τον κ. Αναστασιάδη και τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που στηρίζουν την πολιτική του.

Η διαπραγματευτική ανεπάρκεια του κ. Αναστασιάδη αποδεικνύεται:

• Με τις νέες απαράδεκτες υποχωρήσεις του, οι οποίες θα καταστήσουν την Κύπρο έρμαιο των τουρκικών ορέξεων, μετά τη λύση.

• Με την ομολογία του ότι ήταν έτοιμος να δεχτεί ακόμα και προφορικές διαβεβαιώσεις από την Τουρκία, για να προχωρήσει σε συμφωνία.

Έχει αποδειχτεί η ανικανότητα και η πλήρης αποτυχία του Νίκου Αναστασιάδη, να διαπραγματευτεί μια σωστή λύση στο κυπριακό.

Σαράντα τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων ζητά την αλλαγή, που μπορεί να προσφέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής.

Η εφαρμογή Νέας Στρατηγικής καθίσταται πλέον αδήριτη ανάγκη, για να επιτευχθεί λύση βιώσιμη, λειτουργική, δημοκρατική και διαρκής.