ΔΗΚΟ: Η Ελεγκτική Υπηρεσία, επιβεβαίωσε, τις ανησυχίες μας για τη διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων

ΔΗΚΟ: Η Ελεγκτική Υπηρεσία, επιβεβαίωσε, τις ανησυχίες μας για τη διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων

 Οι διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατά τον διαχειριστικό έλεγχο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που εδώ και καιρό εξέφραζε το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο αναποτελεσματικός ρόλος του ΟΚΥπΥ, θα έπρεπε να προκαλούσε προβληματισμό και εγκαίρως να είχαν ληφθεί μέτρα. Τα προϋπάρχοντα διαχρονικά προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς αλλά φαίνεται να έχουν διογκωθεί λόγω κακής διαχείρισης όπως αυτή καταγράφεται μέσα από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

 Η μείωση των εσόδων σε συνδυασμό με την αύξηση των δαπανών, η συσσώρευση μεγάλων ελλειμμάτων, η συνεχής μείωση των ασθενών που εμπιστεύονται τα κρατικά νοσηλευτήρια και οι δυσοίωνες προβλέψεις για τα έτη 2022-2024 και ο υποβαθμισμένος και υποστελεχωμένος εσωτερικός έλεγχος στον ΟΚΥπΥ, είναι ορισμένα από τα δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

 Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί άμεσες λύσεις για το καλό της υγείας των πολιτών και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, οικονομικής και ποιοτικής, των δημοσίων νοσηλευτηρίων που είναι άλλωστε και η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ.