ΔΗΚΟ: Η αποσπασματική διαχείριση του μεταναστευτικού, δεν είναι λύση

Η αποσπασματική διαχείριση του μεταναστευτικού, δεν είναι λύση, τόνισε σε δήλωσή του το μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού

Η δήλωση:

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που διαπιστώνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παρά τις πολύωρες συσκέψεις, παρά τη θέσπιση ενισχυτικών νομοθετικών εργαλείων και μετά από σοβαρές καθυστερήσεις, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εφαρμόσει μία αποτελεσματική πολιτική στο ολοένα και πιο διογκούμενο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι αποσπασματικά και σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η επιμονή δε σε μέτρα τα οποία εκ του αποτελέσματος φάνηκαν αναποτελεσματικά, όπως τα συρματοπλέγματα, είναι ακατανόητη.

Δεν είναι αρκετό η κυβέρνηση να κάνει κάτι, απλά για να λέει ότι κάτι έκανε.

Εγείρονται επίσης σοβαρές αμφιβολίες για την ορθότητα της διαχείρισης των εκατομμυρίων ευρώ που είχε στη διάθεση της η κυβέρνηση και κατά πόσον διοχετεύθηκαν στοχευμένα ή εάν έχουν σπαταληθεί σε ημίμετρα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε προτείνει ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης και είχαμε πρωτοστατήσει στη θέσπιση των απαραίτητων νομοθετικών εργαλείων.

Αναμέναμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει και να καταστήσει πιο αποτελεσματικούς τους μηχανισμούς εθελούσιας επιστροφής μεταναστών και να επανδρώσει επαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν από το 2018 να περιορίσουν τη ροή, η κυπριακή κυβέρνηση αποτυγχάνει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη μεταναστευτική κρίση, με αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες.