ΔΗΚΟ: Ζητεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για τις τουρκικές προκλήσεις

Μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κλιμάκωσης της έντασης της παρανομίας των τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας, σύντομα και άμεσα, τα οποία να προνοούν κυρώσεις, που θα προκαλέσουν πραγματικό οικονομικό και πολιτικό κόστος στην Τουρκία, τόνισε σε γραπτή δήλωση το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας και παρανομίας, που εκδηλώνεται με την επικείμενη παράνομη είσοδο στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας και δεύτερου σκάφους και με την κυκλοφορία απαράδεκτων άτυπων εγγράφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα ανακοπεί, εάν τα ισχυρά μηνύματα προς την Τουρκία, που στάλθηκαν με το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν μετουσιωθούν σε μέτρα και επιβολή κυρώσεων.

Σ’ αυτό το στόχο πρέπει τώρα να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της Κύπρου, δηλαδή στη μάχη για τα μέτρα που θα πρέπει να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με στόχο την ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας για τα μέτρα που θα πρέπει να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για συντονισμό των πολιτικών δυνάμεων.

Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε τα εξής:

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία, το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό σε όλη του τη ζωή. Με εργατικότητα, ζήλο και αφοσίωση σε όσα πίστευε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο ΑΚΕΛ».