ΔΗΚΟ: Επιβεβλημένη η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Οικονομικών

Επιβεβλημένη η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Οικονομικών, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ μετά από τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος, σε σημερινή συνεδρίαση του, συζήτησε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού καθώς και την αντίδραση της κυβέρνησης και ανακοινώνει τα εξής:

  • Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι πλήρως τεκμηριωμένο και αποτελεί σημείο αναφοράς σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού και τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή.
  • Η προκλητική περιφρόνηση του πορίσματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και το σύνολο της κυβέρνησης και η αποποίηση οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης, συνιστά αλαζονική συμπεριφορά, η οποία πλήττει τους θεσμούς, πλήττει την οικονομία, πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας και πλήττει στο τέλος της ημέρας και την ίδια τη δημοκρατία.
  • Στο πόρισμα καταγράφεται ρητά και με σαφήνεια ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, από το 2013 και μετά.
  • Επαναλαμβάνουμε ότι η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Οικονομικών είναι επιβεβλημένη. Αντίθετα η παραμονή του ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης πολιτικής αστάθειας και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.
  • Είναι προφανές πως η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία ολόκληρη.
  • Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να συνεχίσει τις έρευνες για τις πιθανές ποινικές και αστικές ευθύνες, όπως αυτές διαπιστώνονται στο πόρισμα και να προχωρήσει σε ανάλογες διώξεις.
  • Επαναλαμβάνουμε τη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος υπέρ της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης στοιχείων αναφορικά με τις διαγραφές δανείων ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα Μη –Εξυπηρετούμενα Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.
  • Παρατηρούμε με λύπη μας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος επέλεξαν την οδό της περιφρόνησης της Επιτροπής, της υπόσκαψης των θεσμών, της αμφισβήτησης του πορίσματος και της κοροϊδίας του κυπριακού λαού.

 

 

Check Also

O Πρόεδρος Αναστασιάδης στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας, οι …

Λεμεσός: Σύλληψη 2 ατόμων για βίντεο με κυνομαχίες στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 28 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κακομεταχείρισης …