ΔΗΚΟ: Εξωφρενική απόφαση για αστυνομικό που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία

Για εξωφρενική  απόφαση των αρμοδίων αρχών να επαναφέρουν στο Σώμα, αστυνομικό που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Η απόφαση των Διωκτικών Αρχών να επαναφέρουν στο Σώμα, αστυνομικό που καταδικάστηκε και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, είναι εξωφρενική και απαράδεκτη.

Εξίσου απαράδεκτα τα ζητήματα που πρόβαλε η Αστυνομία για να δικαιολογήσει την απόφαση της. Όφειλε να είχε ολοκληρώσει την πειθαρχική έρευνα πριν από την αποφυλάκιση του συγκεκριμένου Αστυνομικού, και τα περί εμποδίων λόγω πανδημίας δεν μας ικανοποιούν.

Τέτοιες προσεγγίσεις καταστρατηγούν τις διαδικασίες, τη νομοθεσία, την εθνική στρατηγική αλλά και τις επίπονες προσπάθειες που έχει καταβάλει η ίδια η αστυνομία τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα στέλνουν λανθασμένα μηνύματα προς την κοινωνία και ιδιαίτερα στον κόσμο που μόνο εάν «σπάσει» τη σιωπή του, μπορούν να προστατευθούν τα παιδιά.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας διότι αυτή η απόφαση αποτελεί πισωγύρισμα, στις προσπάθειες της πολιτείας να εξαλείψει το φρικτό αυτό έγκλημα από το οποίο κινδυνεύουν τα παιδιά μας.