ΔΗΚΟ: Είναι προφανές ότι Χριστόφιας και ΑΚΕΛ παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι κομματικής και μικροπολιτικής τακτικής

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος κ.Κίκης Θεοδότου έχει προβεί στις ακόλουθες δηλώσεις:

Το ότι η Κύπρος βιώνει μια σοβαρότατη πολιτική κρίση και παράλληλα μια επικίνδυνη οικονομική κρίση, πιστεύουμε ότι είναι από όλους παραδεκτό. Παράλληλα, η μεγάλη κρίση αξιών και θεσμών που ταλανίζει τον τόπο υπαγορεύει και επιτάσσει μια εθνική προσπάθεια για αποκατάσταση τόσο της συνταγματικής όσο και της ηθικής τάξης των πραγμάτων.

Δυστυχώς, η χθεσινή στάση και συμπεριφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία εντείνουν την γενικότερη απαξιωτική στάση της κοινωνίας έναντι των θεσμών και των οργάνων της πολιτείας και της πολιτικής

Το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει από την άρνηση του τέως Πρόεδρου να ανταποκριθεί στις διαδικασίες της διερευνητικής Επιτροπής, συνιστά απαράδεκτη πράξη ασέβειας και ανυπακοής προς τις θεσμικές και συνταγματικές λειτουργίες μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι κομματικής και μικροπολιτικής τακτικής. Η προσπάθεια που καταβάλλουν συνεχώς να πολιτικοποιούν όλα τα ζητήματα, να παρουσιάζονται ως οι δικαιομενοι αμφισβητώντας συνεχώς το κύρος και την αντικειμενικότητα των θεσμών δεν οδηγεί πουθενά. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συμβάλουν στην περαιτέρω απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό μας σύστημα.

Αλίμονο αν επικρατήσουν συνθήκες αναρχίας και συνταγματικής αταξίας.

Δεν πρόκειται να υπεισέλθουμε στη ουσία των πραγμάτων σε αυτή την φάση αφού αυτή αποτελεί το βασικό ζητούμενο του έργου που έχει να επιτελέσει η διερευνητική επιτροπή.

Το ΔΗΚΟ, όπως και ολόκληρος ο κυπριακός λαός απαιτει να βγεί στο φως ολόκληρη η αλήθεια για αυτή την μεγάλη οικονομική τραγωδία που βρήκε τον τόπο μας. Η αλήθεια είναι αναγκαία προυπόθεση για να πάρουν επιτέλους τα πράγματα την πορεία προς την κάθαρση. Γιατί μόνο η κάθαρση και η παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για αυτή την μεγάλη τραγωδία θα αποκαταστήσουν αρχές και αξίες και θα ξαναδώσουν αξιοπιστία και κύρος στους θεσμούς