ΔΗΚΟ: Εάν ο ΠτΔ θέλει να πατάξει τη διαφθορά να ξεκινήσει από τον ίδιο και τη κυβέρνησή του

Εάν ο ΠτΔ θέλει να πατάξει τη διαφθορά να ξεκινήσει από τον ίδιο και τη κυβέρνησή του τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Σολωμού, μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ.

Η δήλωση:

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πραγματικά θέλει να πατάξει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, θα πρέπει να ξεκινήσει από τον ίδιο και την κυβέρνηση του.

  • Να επιτρέψει τον έλεγχο των φακέλων των πολιτογραφήσεων από την Ελεγκτική Υπηρεσία.
  • Να αποδεχθεί την αναδρομική δημοσιοποίηση όλων εκείνων των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που έχουν άμεσα ή έμμεσα ωφελήσει τον ίδιο προσωπικά ή μέλη της οικογένειας του.
  • Να δημοσιοποιήσει αναδρομικά όλα τα ταξίδια του που έχουν χρηματοδοτηθεί από τρίτα πρόσωπα τα τελευταία 7 χρόνια και ενόσω ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και να απαντήσει πόσες φορές έχει πάει στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικό τζετ και εάν, είτε αυτός που του έκανε αυτό το δώρο, είτε η οικογένεια του, έχουν πάρει ως αντάλλαγμα οποιοδήποτε όφελος από την κυβέρνηση μετά από αυτά τα ταξίδια;

  • Επίσης να εξαγγείλει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ΔΕΝ θα διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα κούφια μέτρα και η προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ δεν καταπολεμούν τη διαφθορά και δεν πείθουν την κοινωνία που απαιτεί κάθαρση, έλεγχο και λογοδοσία.