ΔΗΚΟ: Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο και κρίνεται για αυτό από την κοινωνία

Δήλωση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου αναφορικά με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την αποκλειστική συνταγματική εξουσία να επιλέγει και να διορίζει τους Υπουργούς. Αυτή η εξουσία είναι απολύτως σεβαστή.

Κρίνοντας τους διορισμούς με πολιτικούς όρους, το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης διόρισε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον υπό παραίτηση υπουργό κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος προερχόταν από το Δημοκρατικό Κόμμα και παραιτήθηκε από το Κόμμα μετά την απόφαση για αποχώρηση από την Κυβέρνηση, καθώς και τον κ. Μάριο Δημητριάδη, μέχρι σήμερα μέλος του Κόμματος, συνιστά προκλητική περιφρόνηση της απόφασης του Δημοκρατικού Κόμματος και, κατ’ επέκταση, προκλητική περιφρόνηση του κόσμου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Επιπρόσθετα, η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη αποδεικνύει τη συνειδητή προσπάθειά του για κάθετη ρήξη με το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπάθεια που άρχισε με την πρόσφατη παραβίαση της προεκλογικής συμφωνίας που συνήψε με το κόμμα μας.

Εμείς, ως Δημοκρατικό Κόμμα, συμπεριφερθήκαμε έντιμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν διαφωνήσαμε μαζί του, αποχωρήσαμε.

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο και κρίνεται για αυτό από την κοινωνία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, για το καλό του τόπου και του λαού μας.