ΔΗΚΟ: Δυστυχώς οι κυβερνώντες έχουν αφήσει τη χώρα μας να τρέχει πίσω από τα γεγονότα

Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις γιατί μετά από ένα χρόνο, δεν έχουν διερευνηθεί πιθανά ποινικά αδικήματα για πολιτογραφήσεις, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Η ανακοίνωση:

Υπενθυμίζεται πως τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, για πολιτογραφήσεις επενδυτών ξεκίνησαν από το 2017.

Συγκεκριμένες σκανδαλώδεις περιπτώσεις, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το 2019.

Μεταξύ αυτών των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων ήταν και συγκεκριμένο δημοσίευμα του OCCRP του Αυγούστου του 2019 που ενέπλεκε τον κύριο Αναστασιάδη και το δικηγορικό του γραφείο στο οποίο ήταν συνέταιρος πριν την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ενόψει της διεθνούς κατακραυγής για αυτές τις πολιτογραφήσεις, τον Νοέμβριο του 2019 το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τριμελή επιτροπή για την εξέταση περιπτώσεων πολιτογράφησης και την έκδοση σχετικού πορίσματος. Αυτό το πόρισμα ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

Αντίθετα, μόλις προχθές η Πρόεδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απεκάλυψε ότι, σχεδόν ένα χρόνο μετά από τα δημοσιεύματα και ενώ ενδεχόμενα να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα από συγκεκριμένους αιτητές πολιτογραφήσεων, αυτά ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί.

Η διαδρομή των γεγονότων και οι καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στη διαχείριση των προβληματικών περιπτώσεων, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αλλά και η ΜΟΚΑΣ οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και να λογοδοτήσουν.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες έχουν αφήσει τη χώρα μας να τρέχει πίσω από τα γεγονότα αντί να κάνουν τη δουλειά τους.