ΔΗΚΟ: Δυσμενής διάκριση και άνιση μεταχείριση σε βάρος χιλιάδων εθνοφρουρών

Για  δυσμενή διάκριση και άνιση μεταχείριση σε βάρος χιλιάδων εθνοφρουρών κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, μετά το πέρας της επιτροπής παιδείας της Βουλής.

Η δυσμενής διάκριση και η άνιση μεταχείριση που δημιουργείται σε βάρος χιλιάδων εθνοφρουρών από την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της θητείας όσων θα φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια της Βρετανίας.

Ο λόγος που έχουμε εγγράψει το συγκεκριμένο θέμα και στην Επιτροπή Παιδείας είναι ακριβώς για να δούμε ποιες λύσεις προτείνει το Υπουργείο για αντιμετώπιση αυτή της διάκρισης που δημιουργείται εις βάρος χιλιάδων παιδιών από την απόφαση της Κυβέρνησης.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι κατώτερου θεού, ούτε και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Δυστυχώς η επιπόλαιη και βεβιασμένη απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία είχε ως κύριο στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις, δημιουργεί μια τεράστια διάκριση και αδικία εις βάρος όσων παιδιών θα σπουδάσουν σε άλλες χώρες πλην της Βρετανίας.

Οι εθνοφρουροί αυτοί θα υπηρετήσουν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία, έχοντας ήδη βιώσει την αδικία στο πετσί τους. Σε δεύτερη φάση είναι πολύ πιθανόν παιδιά που θα επωφεληθούν της αναστολής, να βρίσκονται ουσιαστικά σε πλεονεκτικότερη θέση αναφορικά με πιθανή εγγραφή τους σε καταλόγους ή εξασφάλιση εργασίας κ.α.

Θεωρούμε ότι υπήρχαν άλλες πρακτικές λύσεις, οι οποίες θα μπορούσε να εφαρμοστούν, χωρίς να προκαλέσουμε αυτή την δυσμενή διάκριση και τις σοβαρές αντιδράσεις.

Ήταν και είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα, χωρίς να δημιουργεί άλλα σοβαρότερα και στην συνέχεια να μετατοπίζει τις ευθύνες σε τρίτους για τα δικά της λάθη και παραλείψεις.

Ευελπιστούμε ότι έστω και την υστάτη θα εξευρεθούν λύσεις που να ικανοποιούν όλα τα παιδιά χωρίς να δημιουργούνται διακρίσεις. Οι νέοι μας αναμένουν σήμερα από εμάς, δίκαιη μεταχείριση , αντικειμενικότητα και διαφάνεια. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στρέφονται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.