ΔΗΚΟ: Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΗΚΟ: Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για να μνημονεύσει τους αγώνες και τις θυσίες, αυτών που πάλεψαν, έτσι ώστε να διασφαλιστούν έστω και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν ξεχνάμε ότι πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποι μας σε όλο τον κόσμο, δουλεύουν υπό απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Η διεθνής κοινότητα, παρά την ευαισθητοποίηση και τις προσπάθειες, δεν πέτυχε να εξαλείψει την ανεξέλεγκτη εργασιακή εκμετάλλευση, ακόμα και μικρών παιδιών.

Στην Κύπρο, τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν πληγεί καίρια, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας.

Η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα, ειδικότερα ανάμεσα στους νέους.

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι, μόνο με την ανάκαμψη της οικονομίας και με την ισόρροπη ανάπτυξη, θα αποκατασταθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, που έχουν χαθεί, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, από την κρίση και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε οι νέοι μας κυρίως, να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

Η κυπριακή οικονομία, όχι μόνο δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της, αλλά αντιμετωπίζει και νέες προκλήσεις και θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες για διόρθωση των λαθών του παρελθόντος και αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων όπως τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Ισχυρή οικονομία, σημαίνει και ισχυροποίηση της θέσης των εργαζομένων.

Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση, το Δημοκρατικό Κόμμα θα εργαστεί με κοινωνική υπευθυνότητα.