ΔΗΚΟ: Δεν θα ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο, τον Υπουργό Οικονομικών

Δεν θα ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο, τον Υπουργό Οικονομικών, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας Χρύσης Παντελίδης

«Ο Υπουργός που φοβόταν τον έλεγχο και τη διαφάνεια και άφησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς χρηματοδότηση για ένα ολόκληρο χρόνο κρατώντας στο συρτάρι του το Νομοσχέδιο των Κρατικών Εγγυήσεων, ο Υπουργός που αφήνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς επιδότηση των ενοικίων και των λειτουργικών τους εξόδων, ο Υπουργός που οδήγησε την Κύπρο στη 2η χειρότερη απώλεια εισοδημάτων στην Ευρώπη, συκοφαντεί πανικόβλητος το Δημοκρατικό Κόμμα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς.

Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο. Σεβόμαστε τους πολίτες και αφήνουμε στην κρίση τους τη διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη και αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Στις συκοφαντίες του ΔΗΣΥ, το Δημοκρατικό Κόμμα απαντά με προτάσεις όπως:

  1. Η αναδρομική επιδότηση ενοικίου και πάγιων λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.
  2. Η ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για σταδιακή αύξηση των χαμηλών και μέσων συντάξεων.
  3. Η Θεσμοθέτηση Μεσολαβητή Τραπεζικών Υπηρεσιών, για γρήγορη αναζήτηση αμοιβαία ικανοποιητικής συμφωνίας για Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.
  4. Ο ορισμός Συνηγόρου του Δανειολήπτη, για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών και την τήρηση της νομιμότητας.
  5. Η μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
  6. Η επέκταση ανεργιακού επιδόματος μέχρι 12 μήνες.   »