ΔΗΚΟ: Δέσμιος του Χριστόφια ο Μαλάς – Δημαγωγική επικοινωνία από Λιλλήκα

Ο Σταύρος Μαλάς απέτυχε να πείσει παραμένοντας δέσμιος της πολιτικής Χριστόφια και ο Γιώργος Λιλλήκας ανέπτυξε δημαγωγική επικοινωνιακή πολιτική, με γενικόλογες και συνθηματολογικές τοποθετήσεις.

Τις επικρίσεις έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, για την εμφάνιση των δύο υποψηφίων στο debate για το κυπριακό. Αντιθέτως, διατύπωσε τη θέση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, άφησε στο παρελθόν, απόψεις ξεπερασμένες από το χρόνο και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για το κυπριακό.

Στο βαθμό που το κλίμα της συζήτησης το επέτρεψε, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου, ο Νίκος Αναστασιάδης,  προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα «τι κάνουμε σήμερα;…η ανάλυσή του στέκει ιδιαίτερα στα σημερινά γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και άλλα δεδομένα και η πρόταση του έχει ως αιχμή μια διεκδικητική στρατηγική που στοχεύει να καταστήσει την Τουρκία υπόλογο για τη στάση και τις προτάσεις της Τ/κ πλευράς και υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στο Κυπριακό».

Παράλληλα, πρόσθεσε, το μήνυμα Αναστασιάδη ήταν ξεκάθαρο ότι η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ανοίγει το δρόμο της εθνικής συνεννόησης, της πολιτικής συναντίληψης και της συστράτευσης.