ΔΗΚΟ για 56η έδρα: Η λαική κυριαρχία θα έπρεπε να είναι υπεράνω νομικών ερμηνειών και κενών

Το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει ότι η βουλευτική έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη, καθώς η λαϊκή κυριαρχία θα έπρεπε να είναι υπεράνω νομικών ερμηνειών και κενών, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα σέβεται την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη βουλευτική έδρα του Κινήματος Αλληλεγγύη στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού, αλλά εκφράζει έντονη διαφωνία με την απόφαση, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Η λαϊκή βούληση, τη δεδομένη χρονική στιγμή των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου 2016, αποφάσισε ότι η έδρα ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύη και η λαϊκή βούληση πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.

Με την απόφαση αυτή, επιστρέψαμε στο σημείο μηδέν. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν προτείνει θεραπεία και θα πρέπει να γίνουν άλλες ενέργειες, για να αρθεί το αδιέξοδο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται υπέρ της θέσης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τροποποίηση του Συντάγματος, έτσι ώστε να προσφερθεί θεραπεία, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, για το ζήτημα της έδρας της Αλληλεγγύης και να για να καλυφθεί το κενό και να αποτραπεί η επανάληψη παρομοίων φαινομένων.

Η θέση του ΔΗΣΥ για προκήρυξη διαδικασίας αναπληρωματικής εκλογής, αντιβαίνει τους νόμους, καθώς δεν προνοείται από το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, που διαγράφηκε από το Σύνταγμα, πρόνοια η οποία προέβλεπε διαδικασία αναπληρωματικής εκλογής. Τώρα, οι του ΔΗΣΥ θυμήθηκαν να επικαλεστούν τη διαδικασία αναπληρωματικής εκλογής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει ότι η λαϊκή κυριαρχία θα έπρεπε να είναι υπεράνω νομικών ερμηνειών η κενών και ότι οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις πρέπει να έχουν πάντα ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό της θέλησης του λαού.