ΔΗΚΟ για χαλλούμι: Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει την άμεση υποβολή παραίτησης

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει την άμεση υποβολή παραίτησης, τόνισε σε δήλωσή του για την απώλεια του χαλουμιού ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά την απώλεια του εμπορικού σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, κινδυνεύει και το κοινοτικό εμπορικό σήμα του χαλλουμιού

Δυστυχώς οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά και τη χθεσινή παρουσία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, των Υπουργών Εμπορίου και Γεωργίας για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το πολύκροτο θέμα της διαχείρισης του χαλουμιού, όχι μόνο δεν έχουν διασκεδασθεί, αλλά αντιθέτως εντείνονται.

Η επιβεβαίωση της τελεσίδικης απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η – σε εξέλιξη – διαδικασία ακύρωσης του Κοινοτικού εμπορικού σήματος στις Βρυξέλλες, προκαλούν αμείλικτα, βασανιστικά και αναπάντητα από τους αρμόδιους Υπουργούς ερωτήματα και για την τύχη του ιδίου του φακέλου για την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος ΠΟΠ.

Οι πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Εμπορίου για την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία και το κίνδυνο που διατρέχει και το Κοινοτικό σήμα στις Βρυξέλλες, είναι ασήκωτες.

Για μας, ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει την άμεση υποβολή παραίτησης.