ΔΗΚΟ για παραίτηση Αρέστη: Ο ΥΠΟΙΚ να ακολουθήσει το παράδειγμά του

Αντί να παραιτούνται οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, παραιτείται αυτός που εντόπισε την ευθύνη τους, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο πρώην Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου κ. Γεώργιος Αρέστη έχει δηλώσει πως υπέβαλε την παραίτηση του από την προεδρία της Πειθαρχικής Επιτροπής της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος για να προστατέψει το κύρος του κυρίως και την αξιοπρέπεια του.

Προφανώς αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την ενέργεια ευθιξίας, μετά από την αισχρή αντιμετώπιση του πορίσματος για τον Συνεργατισμό, αλλά και των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής, από την κυβέρνηση.

Η ανυπαρξία έστω και ίχνους ευθιξίας της παρούσας κυβέρνησης, συγκρίνεται δυσμενώς με τον υψηλό βαθμό ευθιξίας του κ. Αρέστη.

Η κοινωνία διαπιστώνει με έκπληξη πως, αντί να παραιτούνται οι υπεύθυνοι, παραιτείται αυτός που εντόπισε την ευθύνη τους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να αποδεχτεί το πόρισμα της Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, να ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Αρέστη και να υποβάλει την παραίτηση του.