ΔΗΚΟ για μεταναστευτικό: Χαμένη στα ημίμετρα η κυβέρνηση

Για ημίμετρα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Γιώργος Σολωμού, μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ.

Η ανακοίνωση:

Είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικές κινήσεις.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε καταθέσει ολοκληρωμένο πακέτο βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ουσιαστικών μέτρων και είχαμε υπερψηφίσει στη Βουλή ενισχυτικά νομοθετικά εργαλεία.

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό για το μεταναστευτικό, δυστυχώς, δεν αποτελούν λύσεις παρα μόνο θλιβερές διαπιστώσεις για την περαιτέρω αύξηση των μεταναστευτικών ροών και παραδοχές για την μη αποτελεσματική αξιοποίηση των εργαλείων και των κονδυλίων που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση όφειλε ήδη να ενισχύσει και να διασφαλίσει την αποτελεσματική εφαρμογή των μηχανισμών εθελούσιας επιστροφής, να επανδρώσει επαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να φυλάξει αποτελεσματικά τα οδοφράγματα.

Αντ’ αυτού, η επόμενη μέρα μας βρίσκει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο βλέποντας μία κυβέρνηση αμήχανη και χαμένη στα ημίμετρα.