ΔΗΚΟ: ΓεΣΥ χωρίς τους ιδιώτες ιατρούς, θα είναι μισό ΓεΣΥ

ΓεΣΥ χωρίς τους ιδιώτες ιατρούς, θα είναι μισό ΓεΣΥ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει την έντονη άποψη, ότι το Γενικό Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή και για εμάς δεν τίθεται θέμα αύξησης συνεισφορών, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ο ιατρικός κόσμος είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στο ΓεΣΥ, έστω και αν έχουν τεθεί υπό συζήτηση προϋποθέσεις, κάποιες εκ των οποίων δεν είναι παράλογες.

Αυτό καθιστά την έναρξη εντατικού διαλόγου μεταξύ των ιατρών από τη μια και του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας από την άλλη, αδήριτη ανάγκη.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων, μέσω ενός αμοιβαίου συμβιβασμού, καθώς ΓεΣΥ χωρίς τους ιδιώτες γιατρούς, θα είναι μισό ΓεΣΥ, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα το 50% των ασθενών αποτείνεται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ιδιώτες ιατρούς.

Τέλος, το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει έντονη ανησυχία, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ενώ το ΓεΣΥ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Μάρτιο.