ΔΗΚΟ: Βήμα προς την ορθή κατεύθυνση ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, για το κατασκοπευτικό βαν

Βήμα προς την ορθή κατεύθυνση ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή από το Γενικό Εισαγγελέα, για το κατασκοπευτικό βαν, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, κ.Κώστα Κληρίδη, να προχωρήσει στο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, για τη διερευνώμενη υπόθεση με την κινητή μηχανοκίνητη μονάδα ηλεκτρονικών συσκευών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, χαιρετίζει την εξέλιξη ως πολύ θετική, ως προς τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας της έρευνας και ως προς την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας.

Από την πρώτη στιγμή, το Δημοκρατικό Κόμμα, απαίτησε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με απόλυτη διαφάνεια και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε αδικημάτων αφορούν σε παραβιάσεις του συνταγματικού δικαιώματος ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου επικοινωνίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, επισημαίνει εκ νέου τη σοβαρότητα της υπόθεσης η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ζητημάτων, που κλονίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτή.