ΔΗΚΟ: Ατυχείς οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη για εμπιστοσύνη προς την Τουρκία

Ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου του ΔΗΚΟ αναφορικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη:

Είναι τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», με τις οποίες μας καλεί να εμπιστευτούμε την Τουρκία.

Όταν αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει το θέμα του εποικισμού, της ασφάλειας, της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και το εδαφικό.

Είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε την Τουρκία όταν ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής μας λέγει να ξεχάσουμε το Βαρώσι και τον χάρτη Ανάν, υπονοώντας ότι έπονται πολύ χειρότερα στο εδαφικό.

Είναι δύσκολο ο κυπριακός Ελληνισμός να εμπιστευτεί την Τουρκία όταν παραβιάζει καθημερινά την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας,  όταν υπογράφει παράνομες συμφωνίες με το ψευδοκράτος για δήθεν υφαλοκρηπίδα και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Βεβαίως, ακόμα πιο περίεργες είναι οι δηλώσεις του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, κ. Μαυρογιάννη, ο οποίος αναφέρεται σε «δυναμική στο Κυπριακό που δεν πρέπει να χαθεί» την ίδια ώρα που γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι, αρνείται η Άγκυρα να συζητήσει τα θέματα που ανησυχούν και απασχολούν τους Ελληνοκύπριους, αλλά συζητά μόνο τα θέματα που την ενδιαφέρουν εκείνη, δηλαδή την διακυβέρνηση και πως οι «χρήστες» θα κρατήσουν τις περιουσίες των προσφύγων.

Και ενώ καθημερινά ασκεί την σύγχρονη εκδοχή της πολιτικής του κανονιοφόρου με το «Μπαρμπάρος».