ΔΗΚΟ: Απουσία επαφής με την πραγματικότητα η δήλωση ΥΠΟΙΚ

Δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου αναφορικά με τη συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ, Χάρη Γεωργιάδη.

Απουσία επαφής με την κυπριακή πραγματικότητα ή απαράδεκτη προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, με στόχο την δικαίωση των καταστροφικών επιλογών της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Σημερινή.

Όταν ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι είναι «υπερβολές και κινδυνολογία ότι ένα πρόγραμμα οδηγεί πάντοτε σε όλο και βαθύτερη ύφεση», προφανώς δεν αναφέρεται στο κυπριακό πρόγραμμα, καθώς η σκληρή πραγματικότητα και οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι και δυστυχώς αντανακλούν την αλήθεια.

Η σκληρή πραγματικότητα διαφορετική.

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η ύφεση επιδεινώνεται, ΔΕΝ μειώνεται, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Οι αδυσώπητοι αριθμοί αναφέρουν ότι τα τελευταία δυο χρόνια σχεδόν 70 χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, ενώ σχεδόν 40 χιλιάδες ακόμη έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για εργασία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat έχουμε μια δραματική αύξηση στο επίπεδο της φτώχειας. 240 χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε αποπληθωρισμό.

Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του Οκτωβρίου του 2014, το κατά κεφαλή εισόδημα της χώρας μας θα είναι χαμηλότερο από της Ελλάδας .

Είναι ανησυχητικό ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι, άλλο τα δημόσια οικονομικά και άλλο η καθημερινότητα του πολίτη.

Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός, πως ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται όρους του μνημονίου χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι δεν διαπραγματεύεται και ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο μανιφέστο και ας πονάει.

Η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό ανεπάρκειας, σύγχυσης, προχειρότητας και αδιαφάνειας.

Και σ’ αυτά, η κυβέρνηση είναι πρωταθλητής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει καταθέσει δημόσια, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, τις προτάσεις του για την οικονομία και βεβαίως τις έχει αποστείλει στην κυβέρνηση, χωρίς ούτε ένα σχόλιο από κυβερνητικής πλευράς.

Η κυβέρνηση τηρεί με ευλάβεια ακόμα και τις καταστροφικές πρόνοιες του μνημονίου και προφανώς η επαναδιαπραγμάτευση για βελτίωση όρων του μνημονίου είναι ανεπιθύμητη για την κυβέρνηση.