ΔΗΚΟ: Απαιτούμε τη δημοσιοποίηση των προνοιών της συμφωνίας για κινητή τηλεφωνία

Ζητούμε δημοσιοποίηση των προνοιών της συμφωνίας για το λεγόμενο «ΜΟΕ» για την κινητή τηλεφωνία, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος σε γραπτή δήλωσή του.

Αυτούσια η δήλωση:

Οι πρόνοιες της συμφωνίας του λεγόμενου «μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για την κινητή τηλεφωνία, προκαλούν σωρεία ερωτημάτων, τα οποία άπτονται ενδεχόμενης αναβάθμισης των αρχών του ψευδοκράτους και υποβάθμισης παράλληλα των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαιτούμε τη δημοσιοποίηση των προνοιών της συμφωνίας, για να γνωρίζουμε εάν:

1. Ο εξωτερικός κόμβος τηλεφωνίας έχει συνάψει συμφωνία με τ/κ εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες δεν έχουν οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας από τις νόμιμες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2. Κατά πόσο αυτές οι τ/κ εταιρείες έχουν λάβει «άδειες λειτουργίας» από τις παράνομες αρχές του ψευδοκράτους.

3. Κατά πόσο αυτή η έκδηλη παρανομία και παραβίαση των Νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών έχει γίνει με την σύμφωνο γνώμη της Κυβέρνησης.

4. Διερωτόμαστε γιατί για ακόμη μία φορά έχουμε αποδεχθεί ένα ΜΟΕ που το μόνο που πετυχαίνει είναι την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους;

5. Γιατί προχώρησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη σε αυτό το μέτρο τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται μία «νέα εισβολή» της Τουρκίας στην ΑΟΖ;

Καλούμε τον Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών και τον Γενικό Ελεγκτή αυτεπάγγελτα να διερευνήσουν κατά πόσο παραβιάζονται νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με αυτή τη συμφωνία αλλά και σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες.

Καλούμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτεπάγγελτα να εξετάσει κατά πόσο αυτές οι εταιρείες λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τους οποίους λειτουργούν οι εταιρείες που έχουν λάβει νόμιμες άδειες από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.