ΔΗΚΟ: Απαιτείται ενημέρωση για το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς

Απαιτείται ενημέρωση και απαντήσεις για το βαθμό του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

Έντονη ανησυχία προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, το οποίο, αν ευσταθεί, περιγράφει με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Επιβάλλεται, ο Υπουργός Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, επειδή ενδεχομένως, λόγω της ευαισθησίας του θέματος, να μην είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν πληροφορίες.

Ενημέρωση και απαντήσεις επιβάλλεται να δοθούν και για το έμψυχο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς, ειδικά μετά τη μείωση της θητείας και την εφαρμογή του θεσμού των ΣΥΟΠ και γενικά για τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της Εθνικής Φρουράς.

Σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, που τελεί υπό τη συνεχή απειλή του τουρκικού κατοχικού στρατού, το αξιόμαχο του στρατεύματος πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ, για να εκπληρώνεται ο ρόλος της άμυνας και της αποτροπής τυχόν επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας.