ΔΗΚΟ: Αντισυνταγματική εκτροπή, ο τρόπος που επιχειρήθηκε η έρευνα της Αστυνομίας στη Βουλή

«Για αντισυνταγματική εκτροπή συνιστά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε έρευνα της Αστυνομίας κατά της Βουλής, κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ»

Η επιχειρούμενη αστυνομική η έρευνα κατά της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελεί απαράδεκτη, παράνομη και αντισυνταγματική εκτροπή.

Μια εκτροπή που πλήττει την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας για χάρη του αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Ποτέ ξανά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έγινε παρόμοια προσπάθεια αστυνομικής έρευνας κατά βουλευτών και κατά παράβαση του Συντάγματος.

Ο λόγος που το Σύνταγμα προστατεύει τους βουλευτές, ιδιαίτερα τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, είναι για να μην επιτρέπει σε μια κυβέρνηση να τους εκφοβίζει με τρόπο που να τους παρεμποδίζει στο αντιπολιτευτικό του έργο.

Η ασυλία προστατεύει τον ίδιο τον θεσμό της Βουλής των Αντιπροσώπων και την Δημοκρατία.

Εάν υπάρχουν βουλευτές που διερευνώνται από την αστυνομία, τότε πρέπει να ακολουθηθούν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και να ζητηθεί η άδεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, αποκαλύπτει την κυνική προσπάθεια της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολίσει από το ουσιαστικό πρόβλημα, δηλαδή, την κακοδιαχείριση και υπονόμευση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, που οδήγησε στο διεθνές ρεζίλεμα της χώρας μας.