ΔΗΚΟ: Ανησυχίες από τις αποκαλύψεις για Λαική

Όχι μόνο δεν έγινε έρευνα για το ρόλο του Π. Δημητριάδη, αλλά του δόθηκε και μπόνους για τις “υπηρεσίες” του
Η αποκάλυψη των New York Times για τον τρόπο παραχώρησης ELA στη Λαϊκή Τράπεζα και το ρόλο που διαδραμάτισε ο τέως Διοικητής της Κεντρικής, Πανίκος Δημητριάδης, πυροδοτούν έντονες ανησυχίες για μη απονομή δικαιοσύνης σε όσους φέρουν ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης, αποκάλυψε πως η Λαϊκή Τράπεζα, ενώ ήταν αφερέγγυα εξασφάλιζε ELA με “την κάλυψη του Πανίκου Δημητριάδη” και “διογκωμένα περιουσιακά στοιχεία”.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εδώ και καιρό, καλούσε τη διάδοχο του κ. Δημητριάδη, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, να διεξάγει πειθαρχικές έρευνες για τα όσα εγκληματικά επισυνέβησαν στην Κεντρική Τράπεζα, τις παραλείψεις και τις ενέργειες της τότε διοίκησης και διεύθυνσης της Κεντρικής Τράπεζας, που συνέτειναν στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Μάλιστα, το ΔΗΚΟ, ενέγραψε και θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.

Όμως, είναι προφανές πως η διερεύνηση των σκανδάλων, η κάθαρση και η ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, δεν αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας, που η μόνη τους έγνοια ήταν πως να συγκεντρώσουν στα χέρια τους τον έλεγχο των τραπεζών.

Οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν διενήργησαν έρευνα για τον Πανίκο Δημητριάδη, αλλά του έδωσαν και μπόνους για τις “υπηρεσίες” του.

Αγνόησαν ακόμα και το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής Πική, που οι ίδιοι διόρισαν για διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου.

Οφείλουν Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα να δώσουν εξηγήσεις στο λαό, γιατί μέχρι σήμερα δεν διερευνήθηκε το θέμα της παραχώρησης ELA στη Λαϊκή Τράπεζα; Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες, οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια από τις τράπεζες και κινδυνεύουν σήμερα να χάσουν τα σπίτια τους. Γιατί οι πρωταίτιοι της κρίσης δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης;