ΔΗΚΟ: Αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Κ.Δ η εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου

Το αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συζητηθεί σε καμιά κοινή επιτροπή, αναφέρει σε γραπτή δήλωη το ΔΗΚΟ:

Την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις παράνομες αξιώσεις της, που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναπαρήγαγε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακκιντζί, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στέλλοντας μηνύματα έξαρσης της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς.

Οι απαράδεκτες προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Ακκιντζί, όπως η δημιουργία κοινής επιτροπής για θέματα φυσικού αερίου και η επιμονή του σε επιβολή χρονοδιαγραμμάτων:

• Συντηρεί την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
• Επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία της τουρκικής πλευράς.
• Δημιουργεί τέτοιο διαπραγματευτικό περιβάλλον, το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική συζήτηση με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης, λειτουργικής και δημοκρατικής λύσης.

Η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι, το αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συζητηθεί σε καμιά κοινή επιτροπή.

 

Check Also

Επεισοδιακή καταδίωξη για λαθροθηρία – Δύο συλλήψεις

Επεισοδιακή καταδίωξη για λαθροθηρία – Δύο συλλήψεις Δύο πρόσωπα, ηλικίας 36 ετών, συνελήφθησαν χθες από …

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα – PCR σε όλους τους επιβάτες

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα – PCR σε όλους τους επιβάτες Από σήμερα τίθονται …