ΔΗΚΟ: Αναμένουμε τις κυβερνητικές προτάσεις για τον Συνεργατισμό

Αναμένουμε τις κυβερνητικές προτάσεις και προθέσεις γα τον Συνεργατισμό και τονίζουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια παρελκυστικής συμπεριφοράς, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το ΔΗΚΟ:

“Επειδή, η δημόσια συζήτηση για την κατάσταση στον Συνεργατισμό είναι επιζήμια καλούμε τους πάντες να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.

Η ώρα της κριτικής θα έρθει. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει όλοι να στηρίξουμε ένα θεσμό με πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά προς τον τόπο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένει πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση από την κυβέρνηση, για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για το παρόν και το μέλλον του Συνεργατισμού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Τονίζεται πως την κύρια ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης του Συνεργαστισμού ως επίσης και την ευθύνη για ετοιμασία σχεδίου εξόδου από την παρούσα κρίση την έχει η Κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως κατά την πρόσφατη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων (ΜΕΔ), το Δημοκρατικό Κόμμα επανέλαβε την πρόταση του για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ το οποίο πλήττει ιδιαιτέρως τον Συνεργατισμό.

Σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια να διατηρήσει ο Συνεργατισμός το ρόλο του και παράλληλα να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή.

Εάν υπήρχε η πολιτική διάθεση και βούληση, να συζητηθεί αυτή η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία υπενθυμίζεται έχει κατατεθεί από το 2014, ίσως το χρηματοπιστωτικό σύστημα και βεβαίως ο Συνεργατισμός να μην βρίσκονταν σήμερα στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται.

Επαναλαμβάνουμε, ότι αναμένουμε τις κυβερνητικές προτάσεις και προθέσεις και τονίζουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια παρελκυστικής συμπεριφοράς.”