ΔΗΚΟ: Ακόμη ένας «Αρίστος των άριστων» και «πρότυπο ήθους» παραιτήθηκε

Ακόμη ένας «Αρίστος των άριστων» και «πρότυπο ήθους» παραιτήθηκε, τόνισε σε δήλωσή της, η  Αναπληρώτρια Προέδρος του ΔΗΚΟ,  Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

 Η δήλωση:

Πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Αναστασιάδης ισχυριζόταν ανερυθρίαστα πως στην κυβέρνηση του «υπάρχει αξιοκρατία».

Σήμερα, ακόμη ένας «Αρίστος των άριστων» και «πρότυπο ήθους» παραιτήθηκε, γιατί φαίνεται να έχει πλαστογραφήσει απολυτήριο και πτυχίο προκειμένου να προσληφθεί στον Οργανισμό Νεολαίας.

Σημειώνεται πως ενώ η σχετική έρευνα διεξάγεται εδώ και  μέρες και ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, η κυβέρνηση δεν τον έχει παύσει, αλλά ο κ. Γιαννάκη παραιτήθηκε μόνο μετά από την αποκάλυψη  των συγκεκριμένων καταγγελιών από την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ αποτελεί την πλέον διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε πως το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προτείνει στην κυβέρνηση σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής τα οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε έγγραφα και στοιχεία κάθε υπόθεσης που επιβάλλεται να διερευνήσει.
  • Δημιουργία πραγματικά Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, η οποία δεν θα ορίζεται από την κυβέρνηση.
  • Ετήσιο έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων από ανεξάρτητους ελεγκτές.
  • Δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν ή/και σχετίζονται ή/και ωφελούν,  άμεσα ή έμμεσα, τον Προέδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς και μέλη των οικογενειών  τους.

Η επιλογή στις 30 Μαΐου είναι μεταξύ της διαφθοράς ή της καθαρής αλλαγής.

Καλούμε τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη,

  • Για να δώσουμε ανεμπόδιστη πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε  στοιχεία που επιβάλλεται να διερευνήσει.
  • Για να πιέσουμε να προχωρήσουν οι υποθέσεις του Συνεργατισμού.
  • Για να επιβάλουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο και την κάθαρση.