ΔΗΚΟ: Αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού προκαλεί η σημερινή δολοφονία σκύλων

Το Δημοκρατικό κόμμα με ανακοίνωση του εκφράζει τον αποτροπιασμό του  για τη σημερινή δολοφονία σκύλων:

“Αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού προκάλεσε στην Κυπριακή κοινωνία η είδηση για τον εμπρησμό ξύλινου υποστατικού το οποίο αποτελούσε στέγη για 9 σκυλιά στο Ζακάκι, Λεμεσού. Η βαρβαρότητα και η αγριότητα των δραστών οι οποίοι δολοφόνησαν χθες βράδυ τα ανυπεράσπιστα σκυλιά προκαλεί την αγανάκτηση όλων μας . Τη ίδια στιγμή αναδεικνύει , για άλλη μια φορά την ανάγκη θέσπισης αυστηρής νομοθεσίας αλλά και τις ευθύνες της πολιτείας.

Η πολιτική του Κράτους όσον αφορά την προστασία και την ευημερία των ζώων , πρέπει να στηρίζεται σε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, να παρέχει κίνητρα σε αυτούς που νοιάζονται για την ευημερία και προστασία των ζώων, καθώς και να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όσους επιδεικνύουν απάνθρωπη συμπεριφορά προς τα ζώα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση η οποία προνοεί μεταξύ άλλων, την δημιουργία «Φορέα Προστασίας και ευημερίας των ζώων» αλλά και αυστηρές ποινές για όσους κακοποιούν ζώα ή αποποιούνται των ευθυνών τους έναντι των ζώων.

Καλούμε την Αστυνομία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε ο δράστης ή δράστες της χθεσινής απάνθρωπης πράξης να τεθούν άμεσα ενώπιων της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Καλούμε επίσης όποιον πολίτη γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την δολοφονία των 9 σκυλιών στο Ζακάκι ή οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κακοποίησης ή απάνθρωπης συμπεριφοράς σε ζώα όπως ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές”.