ΔΗΚΟ: Έντονη καταδίκη των προκλητικών τουρκικών εξαγγελιών

Έντονη καταδίκη του Δημοκρατικού κόμματος, των προκλητικών τουρκικών εξαγγελιών για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης κατεχόμενης Αμμοχώστου

«Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις προκλητικές τουρκικές εξαγγελίες Ερντογάν και Τατάρ, για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης κατεχόμενης περιοχής της Αμμοχώστου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή εξέλιξη η οποία αποδεικνύει ότι πολιτική του κατευνασμού όχι μόνο δεν είναι αποτρεπτική, αλλά εντείνει την αποθράσυνση της Τουρκίας, η οποία ανενόχλητη προχωρεί στην υλοποίηση των απειλών της και στη δημιουργία νέων τετελεσμένων, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και της συμφωνίας υψηλού επιπέδου Κυπριανού-Ντενκτάς του 1979.

Πρόκειται για μια περαιτέρω κλιμάκωση της επεκτατικής και επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας, η οποία έδειξε τις προθέσεις τις, εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή δεν έχει καμία διάθεση, ούτε για συμβιβασμό, ούτε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η Τουρκία επιδιώκει να πάρει ακόμη περισσότερα, δημιουργώντας πάντα μία κρίση, για να εκβιάσει μια λύση δικών της προδιαγραφών.

Εκφράζουμε επίσης την απογοήτευση μας για την τήρηση ίσων αποστάσεων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών που κανονικά θα έπρεπε να διεκδικούν εφαρμογή των ψηφισμάτων τους.

Θα μπορούσαμε επίσης να εκφράσουμε και την απογοήτευση μας, για την αδράνεια και την απουσία αποτρεπτικής πολιτικής από πλευράς κυβέρνησης, αλλά αυτή η ώρα είναι ώρα ενότητας, αποφασιστικότητας και διεκδικητικότητας ώστε έστω και την υστάτη να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα νέα τετελεσμένα.»