ΔΗΚΟ: Έλλειμα δημοκρατίας η κυβέρνηση να θεωρεί «απειλή» το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη

«Έλλειμμα δημοκρατίας, να χαρακτηρίζει η κυβέρνηση «απειλή» το δικαίωμα της Ε.Υ. να προσφύγει στη δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Δαμιανού.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απειλή την πρόθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εάν ο Γενικός Εισαγγελέας απορρίψει το αίτημα για έλεγχο», σε σχέση με τις διαδικασίες παραχώρησης υπηκοοτήτων, συνιστά έλλειμμα δημοκρατίας το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα.

Είναι η άρνηση στον έλεγχο που αποτελεί απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία, η οποία διασφαλίζει και κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να επιχειρεί να προκαταλάβει, ίσως και να επηρεάσει τη γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας.

Από τη μία η κυβέρνηση ΛΕΕΙ ότι σέβεται απόλυτα τους θεσμούς του κράτους και από την άλλη επιλεκτικά πλήττει εκείνους τους θεσμούς που δεν της συμφέρει να σεβαστεί.

Ο σεβασμός δεν επιδεικνύεται αλα καρτ και αναλόγως με το πώς συμφέρει στην κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν θέλει ούτε τον έλεγχο, ούτε τη διαφάνεια.