ΔΗΚΟ: Έκπληξη για τις δηλώσεις του γ.γ. του ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση τύπου του Δημοκρατικού κόμματος:

Με έκπληξη ακούσαμε τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να ισχυρίζεται ότι το ΑΚΕΛ «βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΔΗ.ΚΟ.» για επεξεργασία πρότασης για λύση των προβλημάτων της οικονομίας εκτός τρόικας.
Αν δεν πρόκειται για ένα απερίσκεπτο επικοινωνιακό παιγνίδι που αποσκοπεί στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων, η εν λόγω δήλωση του κ. Κυπριανού προδίδει το μεγάλο άγχος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες που μαζί με την κυβέρνηση Χριστόφια επωμίζεται για τις δραματικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία.

Το ΔΗ.ΚΟ., όπως και η κυβέρνηση, έχουν ως σταθερό στόχο την αποδέσμευση το συντομότερο δυνατό από το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους της τρόικας, όμως στη βάση μιας ολοκληρωμένης μελέτης και πρότασης που επεξεργάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Παράλληλα, το ΔΗ.ΚΟ. διαμορφώνει πλαίσιο προτάσεων για τη διαχείριση της όλης κρίσιμης κατάστασης.
Καλούμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν κομματικά γόητρα και κομματικές σκοπιμότητες και να συμβάλουν χωρίς προκαταλύψεις και έμμονες ιδέες στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας και τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων του κυπριακού λαού.