ΔΗΚΟ:Η συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου άνοιξε την Κερκόπορτα στην τουρκική πλευρά για να καταθέτει ότι θέλει

Ανακοίνωση τύπου του Δημοκρατικού κόμματος αναφορικά με τη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου:

Ουδέν νεότερον από τη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου

Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, δεν φαίνεται να προσέφερε τίποτα καινούργιο στις εξελίξεις.

Αντιθέτως, το αποτέλεσμα της, επιβεβαιώνει, δυστυχώς, για άλλη μια φορά τους φόβους και τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Κόμματος. Επιβεβαιώνει, δηλαδή, πως η συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου αποτελεί κάκιστη βάση διαπραγμάτευσης, μέσω της οποίας η τουρκική πλευρά πέτυχε τους περισσότερους διαχρονικούς στόχους της.

Δυστυχώς, οι πρόνοιες της συμφωνίας, η οποία βρίθει ασαφειών και παραχωρήσεων, άνοιξαν την Κερκόπορτα στην τουρκική πλευρά για να καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις κατά το δοκούν, κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μιας διζωνικής ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο.

Συν τοις άλλοις και ανεξαρτήτως της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η τουρκική πλευρά εκμεταλλεύεται τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου, για να προωθήσει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και να εμφανίζει την Τουρκία σαν εποικοδομητική και διαλλακτική.