ΔΗΚΟ:”Εξυπηρέτηση του εθνικού στόχου και όχι ιδιοτελών συμφερόντων”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Άγγελος Βότσης προέβη σήμερα στις πιο κάτω δηλώσεις:

Το θέμα της διαχείρισης του 18% της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και ακανθώδες.

Η δική μας έγνοια είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των ανασφάλιστων καταθετών της Λαϊκής, με το σωστό και νομικά ενδεδειγμένο τρόπο.

Κύρια, όμως, έγνοια μας είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης και η βιωσιμότητα της κυπριακής οικονομίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της Τράπεζας Κύπρου.

Ως εκ τούτου και όπως έχουμε πει πολλές φορές, το ΔΗΚΟ θα στηρίζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα προτάσεις που τεκμηριωμένα εξυπηρετούν τον εθνικό στόχο στήριξης της κυπριακής οικονομίας και εξομάλυνσης της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Ως ΔΗ.ΚΟ. θεωρούμε πως η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να αρχίσει διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους βρίσκεται προς την ορθή κατεύθυνση, έτσι ώστε σε πνεύμα συναίνεσης και σύνεσης να εξευρεθεί η χρυσή τομή.

Μετά τη θετική αξιολόγηση της τρόικας, αλλά και θετικά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, όπως το χαρακτηριστικό δημοσίευμα της Financial Times, ότι «η Κύπρος προχωρά», για να καταφέρουμε να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και σταθεροποίησης της κατάστασης, θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις και προτάσεις που υπηρετούν οποιεσδήποτε σκοπιμότητες ή ιδιοτελή συμφέροντα, αντί το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό.