Δεύτερο διακαναλικό Debate με αιχμές και «διορισμούς»

Το δεύτερο διακαναλικό debate είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες βράδυ με τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη να διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι ατάκες όπως «αχταρμάς» και κυβέρνηση «αλαλούμ»,  και οι αποκαλύψεις για Υπουργούς, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προσκάλεσε όσους πιστεύουν πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στον τόπο, να επιλέξουν αυτόν και όχι τους διαγωνιζόμενους στο ποιος είναι συναγερμικότερος εκ των δύο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να απαντήσει τι θα κάνει με την κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ανέφερε ότι είναι ρεαλιστική προοπτική και απαίτηση της Κυπριακής κοινωνίας. «Οι αντίπαλοί μου φυσικά και ασκούν κριτική γιατί δεν έχουν την στήριξη που έχω από όλους τους πολιτικούς χώρους. Έχω ξεκάθαρο προφίλ για το ποια άτομα θα βρίσκονται στο Υπουργικό. Όλα τα υπουργεία είναι σημαντικά», ανέφερε.

Με την σειρά του, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι δεν είναι ακελικός υποψήφιος και ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και δεν θα αποκλείσει κανένα.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «Άλλο ενότητα, άλλο ακταρμάς. Βεβαίως και υπάρχουν αξιόλογοι στην κοινωνία εκτός κομμάτων. Με αυτό θα κυβερνήσουμε την χώρα; Όλοι οι πρόεδροι προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ πέρασαν από τις διαδικασίες του κόμματος αλλά ακολουθούν την πολιτική του κόμματος».

Ως απάντηση στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «οι τοποθετήσεις σας αποδεικνύουν την απόσταση από την κοινωνία των πολιτών. Επειδή ο κ. Νεοφύτου δεν εξασφάλισε την κομματική αποδοχή, σημαίνει θα κάνουμε κυβέρνηση ακταρμά».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν εάν χάσουν τις εκλογές;

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναζητήσει εργασία στον ιδιωτικό τομέα για να παρέχει τα προς το ζείν στην οικογένεια του, ενώ ακροθιγώς αποκάλυψε πως δεν θα αναμιχθεί περαιτέρω στην πολιτική ή στα κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του. Απέρριψε τα περί διεκδίκησης θέσης Ευρωβουλευτή ή Δημάρχου και σημείωσε πως εάν ήθελε να διασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον, θα μπορούσε να το κάνει.

Ο Αντρέας Μαυρογιάννης θα πάει στο σπίτι του και δεν θα εμπλακεί περαιτέρω με την πολιτική, προκειμένου να κάνει πράγματα που του αρέσουν, όπως το διάβασμα και το γράψιμο.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι θα αποταθεί στα μέλη του ΔΗΣΥ για ανανέωση της εντολής στην προεδρία του κόμματος.