Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζονται και σήμερα για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, που αντιδρά στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αλλαγές στα εργασιακά.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει η ΟΛΜΕ, καθώς το Σάββατο λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων και πλέον θα τελούν υπό απόλυση. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ καταγγέλλει υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και αντιδρά στη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και την Παρασκευή.

Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο» και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία «αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη».

Σήμερα πραγματοποιείται νέο συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος (13:00) και στη συνέχεια, στις 15:00 συγκέντρωση-συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».