Δεύτερες επιστολές στέλνει η Βουλή για να παραστούν στην Επιτροπή Θεσμών

Δεύτερη επιστολή προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλουτά, Μιχάλη Ζολώτα, Κυρίακο Μάγειρα και Δημήτρη Σπανοδήμο αποστέλλει η Βουλή για να παραστούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα.

Στις αρχικές της επιστολές η Βουλή είχε απευθύνει πρόσκληση στους πέντε ενώ με την απόφαση για δεύτερη επιστολή τους ζητείται να ενημερώσουν εάν θα παραστούν στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας κλήθηκαν να παραστούν στην Επιτροπή Θεσμών στις 19 Νοεμβρίου ενώ οι κ. Ζολώτας, Μάγειρας και Σπανοδήμος στις 20.

Στη Βουλή μετέβη σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ο οποίος αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο της Βουλής για την πορεία της εργασίας που διεξάγεται στην επιτροπή θεσμών.

Εξάλλου στην σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων , συζητήθηκε το θέμα των αιτημάτων των αφυπηρετησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου που αφορούν τα ταμεία προνοίας τους, καθώς οι υπάλληλοι είχαν την περασμένη βδομάδα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας την διαμεσολάβησή του.

Ο κ. Ομήρου είχε αποστείλει επιστολή στον ΥΠΟΙΚ για το θέμα ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε απαντητική επιστολή στην οποία αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να απευθυνθεί στην Κεντρική Τράπεζα για αντιμετώπιση του όλου θέματος.