Δεσμοφύλακες: Απορρίπτουμε, ως αναληθή την ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης

Απάντηση στη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  μετά την επιτυχή έκβαση της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των Δεσμοφυλάκων

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Απορρίπτουμε, ως αναληθή, σχεδόν στην ολότητά της την εν θέματι ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου και της Συντεχνίας μας ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2022,  με υπόσχεση που δόθηκε εκ μέρους της Υπουργού κ. Στέφης Δράκου, από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Λούη Παναγή, για αναβάθμιση της μισθοδοτικής κλίμακας των Δεσμοφυλάκων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των κλιμάκων των Αστυνομικών και για προώθηση του του αιτήματος της Συντεχνίας μας για παροχή του ειδικού επιδόματος στους Δεσμοφύλακες.

Μετά την απόρριψη του αιτήματός μας για το ειδικό επίδομα από το Υπουργείο Οικονομικών και την απόφαση της Κυβέρνησης για αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των Αστυνομικών,  το Υπουργείο Δικαιοσύνης ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις της ηγεσίας της Συντεχνίας μας. 

Μόνο αφότου λήφθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  των Μελών του Κλάδου μας για επ’ αόριστον απεργία, επικοινώνησε μαζί μας και με ύφος πατερναλιστικό προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, χωρίς να είναι διατεθειμένο να δεσμευθεί γραπτώς για τη διευθέτηση των θεμάτων εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.