Δες πως να καθαρίσεις τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου..

Μια beauty διαδικασία που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 1 φορά το μήνα!

Ξεβγάζεις το πρόσωπο σου κάθε φορά που βάφεσαι αλλά τι κάνεις με τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου;

 Πολλές από εμάς, αμελούμε το συχνό καθαρισμό των εργαλείων μακιγιάζ μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν μικρόβια που μπορεί να κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά κακό επιδερμίδα μας σε βάθος χρόνου. 

Μάθε λοιπόν 5 εύκολους τρόπους να καθαρίζεις τα σύνεργα μακιγιάζ σου, και φρόντισε να ακολουθείς τη συγκεκριμένη διαδικασία τουλάχιστον 1 φορά το μήνα (ανάλογα με τη χρήση τους): 

#1Υγρό σαπούνι προσώπου:Ποιο προϊόν θα μπορούσε να είναι καλύτερο από εκείνο που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου;

Πως;Βάζεις μικρή ποσότητα σαπουνιού και λίγο νερό στο χέρι και τρίβεις στο χέρι σου το πινέλο μέχρι να γίνει αφρός και να σταματήσει να βγάζει χρώμα το πινέλο. Ξεβγάζεις καλά με νερό.

#2Αντιβακτηριδιακό σαπούνι για τα χέρια:Είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνεις και τα βακτήρια από τα πινέλα σου προκειμένου να παραμείνει η επιδερμίδα σου καθαρή.

Πως;Με τον ίδιο τρόπο: Βάζεις μικρή ποσότητα σαπουνιού και λίγο νερό στο χέρι και τρίβεις στο χέρι σου το πινέλο μέχρι να γίνει αφρός και να σταματήσει να βγάζει χρώμα το πινέλο. Ξεβγάζεις καλά με νερό.

#3 Μωρομάντιλα ή σαμπουάν για μωρά:Όποιο προϊόν προορίζεται για μωρά είναι εντελώς ακίνδυνο, μιας και δεν περιέχει χημικές ουσίες και συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό , για να μην διαταράξουν το ph της πολύ ευαίσθητης μωρουδιακής επιδερμίδας.

Πως;Σκούπισε καλά τις τρίχες του πινέλου με τα μωρομάντιλα μέχρι να μην βγαίνει πλέον καθόλου χρώμα από τα υπολείμματα  μέικ απ.

Extra tip: Για να διατηρήσεις μαλακές τις τρίχες του πινέλου μπορείς να βάλεις μικρή ποσότητα conditioner στις τρίχες του πινέλου για περίπου 5’ και ξεβγάζεις καλά.

#4 Νερό και ξύδι: Το ξύδι πέραν του ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ισορροπεί το ph της επιδερμίδας και είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, πράγμα που το κάνει ακίνδυνο για την επιδερμίδα.

Πως;Μέσα σ ΄ ένα μπολάκι βάλε 1 ½ ποτήρι νερό και ½ ποτήρι ξύδι. Τοποθέτησε μέσα τα πινέλα σου και τρίψε απαλά τις τρίχες του πινέλου με τα χέρια σου. Έπειτα ξέπλυνε με νερό. Επανέλαβε τη διαδικασία, μέχρι να σταματήσει να βγάζει χρώμα το πινέλο.

#5 Οινόπνευμα ή αλκοολούχα λοσιόν για απολύμανση :Μετά τον καθαρισμό  των πινέλων, απολύμανε τα με οινόπνευμα!

Πως;Βάζεις σε ένα ψηλό δοχείο οινόπνευμα και βουτάς τα πινέλα με την κεφαλή των πινέλων προς τα κάτω. Αφήνεις τις τρίχες για λίγο μέσα στο οινόπνευμα και ξεπλένεις πολύ καλά.

EXTRA TIP: Πως  στεγνώνουν τα πινέλα;Απλά τα αφήνεις πάνω σε μια χαρτοπετσέτα μέχρι να στεγνώσουν. Προτίμησε να τα πλύνεις βράδυ, για να είναι έτοιμα το πρωί!