ΔΕΟΚ: Επικρίσεις κατά Δ. Γεωργιάδη

Οι επιθέσεις του Δημήτρη Γεωργιάδη κατά των μισθωτών και εργαζομένων τώρα καλύπτονται και από θεσμικό μανδύα αναφέρει  όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η ΔΕΟΚ ανέφερε ότι “Ο νεοδιορισθείς Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, εκλεκτός κατ’ αντίθεση της πλειοψηφίας της Βουλής του Προέδρου Αναστασιάδη, επανέρχεται με τις ακραίες φιλελεύθερες απόψεις του, στις επιθέσεις κατά πάντων εργαζομένων και μισθοσυντήρητων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα,” σημειώνει η ΔΕΟΚ.

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Γεωργιάδης,  “πιστός στις αρχές και δογματικές Δαρβινιστικές οικονομικές θεωρίες του, άρχισε τώρα από θέσεως κρατικού αξιωματούχου, Πρόεδρος Δημοσιονομικού Συμβουλίου, τον αμείλικτο πόλεμο κατά των μισθών και ωφελημάτων του προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τόσο σοβαρός και μελετημένος παρουσιάζεται, που δεν διστάζει να αδειάσει και να αντιφάσκει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που τον διόρισε, ο οποίος δήλωνε ενώπιον όλης της κυπριακής κοινωνίας, την Τετάρτη 30 Ιουλίου ότι δεν πρόκειται να περικόψει ή να μειώσει εκ νέου μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων”.

Τώρα, καταλήγει η ΔΕΟΚ, “τον αφήνουμε στην κρίση αυτών που τον διόρισαν, και της κυπριακής κοινωνίας, που του πρόσφεραν θέση κρατικού αξιωματούχου και τον αμείβουν καθώς πρέπει στα δεδομένα του κρατικού μισθολογίου”, ενώ υπόσχεται ότι θα παλέψει για τα δικαιώματα μισθοσυντήρητων μέσου και χαμηλού εισοδήματος ανεξάρτητα αν απασχολούνται στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.