ΔΕΟΚ: Απογοήτευση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου

Η ΔΕΟΚ εκφράζει την ντονη απογοήτευση και απαρέσκεια της για την ψήφιση του βασικού κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις σε νόμο από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, εκφράζοντας παράλληλα έκπληξη «από την τελική στροφή» του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ.

Επίσης η ΔΕΟΚ, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράψει και να θέσει σε ισχύ τους συμπληρωματικούς νόμους για την προστασία της οικογενειακής και επαγγελματικής στέγης «χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις», ενεργώντας σαν εκλελεγμένος Πρόεδρος από την πλειοψηφία του κυρίαρχου κυπριακού λαού και όχι «σαν εντολοδόχος της Τρόικας».

Αναφέρει εξάλλου ότι αναμένει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και υποβολή στη Βουλή των νομοσχεδίων για την φερεγγυότητα.

«Οι διακοσμητικές αλλαγές στο νόμο ουδόλως προστατεύουν την κύρια κατοικία και επαγγελματική στέγη από μαζικές εκποιήσεις» αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Προστίθεται ότι «ουδεμία προστασία ή και κοινωνική ευαισθησία προσφέρεται στις χιλιάδες συμπολίτες μας που έπληξε σκληρά η κρίση και κινδυνεύουν μετά την ανεργία να βιώσουν ξεσπίτωμα ή ξεπούλημα της επαγγελματικής τους στέγης».

Η ΔΕΟΚ χαιρετίζει επίσης «την σταθερή, μακράν από διφορούμενες και λαϊκιστικές εντυπώσεις, καταψήφιση» του νόμου από την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και τη Συμμαχία Πολιτών.

Αναφέρει τέλος ότι πρέπει να προχωρήσει και η υλοποίηση της εξαγγελίας για εφαρμογή κοινωνικών/κρατικών σχεδίων μέσω του ΚΟΑΓ για στήριξη και προστασία από το κράτος οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους από τις εκποιήσεις των τραπεζών λόγω ανεργίας ή και δραματικής μείωσης των μισθών και εισοδημάτων τους.