Δεν φεύγουν απο τα μπλόκα οι αγρότες – Στις επάλξεις σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας

Αποφασιμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εμφανίζονται οι αγρότες, που ζητούν επιτακτικά συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Απο την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαμηνύει στους αγρότες ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες κινήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, ωστόσο οι αγρότες δεν φαίνεται να πείθονται.

Σήμερα το μεσημέρι πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών σε Λαμία και Λάρισα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματός του. Συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί θα βρίσκεται στη Λαμία και λίγο αργότερα, στη μία το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια.

Εν τω μεταξύ χθες σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στο μπλόκο της Ανθήλης, έξω από την Λαμία, όταν οι αγρότες  επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 11συλλήψεις, καθώς και 15 προσαγωγές. Επίσης κατα τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε και ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης.