Δεν υπήρχε γραπτή καταγγελία εναντίον του δράστη γι’αυτό επιστράφηκε το όπλο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε το αστυνομικό σώμα, στο γεγονός ότι το όπλο του χθεσινοβραδινού φονικού στη Λεμεσό είχε παραληφθεί μετά από παράπονο, κι ακολούθως επιστράφηκε στον 32χρονο δράστη δήλωσε ότι από  τη στιγμή που δεν υπήρχε γραπτή καταγγελία, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το στρατιωτικό τυφέκιο.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, στις 17 Σεπτεμβρίου υπήρχε παράπονο από το θύμα για έντονη συζήτηση με το σύζυγο της, ωστόσο όταν τους επισκέφθηκαν μέλη αστυνομίας, “δεν υποβλήθηκε οποιοδήποτε γραπτό παράπονο από πλευράς της 27χρονης και ούτε αναφέρθηκαν οποιεσδήποτε απειλές”.

“Στα πλαίσια διερεύνησης του προφορικού παραπόνου που έγινε από την 27χρονη, τα μέλη της αστυνομίας που επισκέφθηκαν το μέρος, παρέλαβαν ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3 , το οποίο ο 32χρονος το παρέδωσε με τη συγκατάθεσή του”, είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως, καθώς δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό ένταλμα για κατάσχεση του, το όπλο επιστράφηκε στον 32χρονο την επομένη.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, συνέχισε, κι ενώ το ζευγάρι ήταν πλέον σε διάσταση, υποβλήθηκε εκ νέου παράπονο από την 27χρονη, ότι ο 32χρονος την επισκέφθηκε στο πατρικό της και λογομάχησαν και ακολούθησαν σχετικές συστάσεις από αστυνομικούς, ενώ και τα δυο περιστατικά καταχωρήθηκαν στα μητρώα της αστυνομίας.

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως ” ούτε στην πρώτη περίπτωση, ούτε στη δεύτερη αναφέρθηκαν οποιεσδήποτε απειλές, ούτε έδωσε γραπτή κατάθεση του θύμα για διερεύνηση, κάτι το οποίο της είχε ζητηθεί την πρώτη φορά”.

“Για να μπορέσει η αστυνομία να κατασχέσει ένα όπλο, θα πρέπει να υπάρχει διάταγμα από το δικαστήριο και μία από τις προϋποθέσεις είναι να υπάρχει γραπτό παράπονο και επίσης να συντρέχουν εκείνες οι προϋποθέσεις για την επικινδυνότητα του προσώπου το οποίο το κατέχει”, συμπλήρωσε.