Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα η οποία δεν υιοθετήθηκε.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας της χώρας, της υπόστασής της και του ιερου θεσμού του Κοινοβουλίου από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και υπογράμμισε: «Δεν της πέρασε».
Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου.
»Δεν της πέρασε.
»Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού» καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.
ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που πρωθυπουργός αρνείται τόσο συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή» απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα ξεπέρασε τα όρια ο διαρκώς κρυπτόμενος κ. Σαμαράς. Όχι μόνο αρνήθηκε να καλύψει τον απαξιωμένο πλέον υπουργό Oικονομικών, αλλά απαξίωσε εκκωφαντικά και τον υπουργό Eπικρατείας κ. Σταμάτη.
Η πραγματικά πικρή γεύση για τον κ. Σαμαρά θα αφορά τις επερχόμενες εκλογές και όχι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αποστρέφεται και προσπαθεί να παρακάμψει».