Δεν τους φτάνουν οι σεισμοί…έχουν και τα παρατράγουδα

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς που διανυκτέρευσαν κυρίως στα αυτοκίνητα τους, σε κλειστά γήπεδα, στα πλοία, σε λεωφορεία και σε κάποιες σκηνές.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των κατοίκων του Ληξουρίου, καθώς οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις μετακινήσεις τους, παρ’ όλο που ο δρόμος Αργοστολίου – Ληξουρίου είναι ανοιχτός για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Αρκετοί κάτοικοι προσπαθούν να μετακινηθούν σε συγγενείς και φίλους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και δεν τους έφταναν τα χιλιάδες προβλήματα τους, κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν πανικό στους κατοίκους. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του Ληξουρίου, κάποιοι αστυνομικοί περνούν από τους δρόμους και τους καλούν μέσω μεγαφώνων να εγκαταλείψουν την πόλη, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελία.

Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με αφορμή ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ληξουρίου, σάς γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ουδέποτε εξέδωσε τέτοια ανακοίνωση». Παράλληλα, η πυροσβεστική ξεκαθαρίζει ότι ουδείς ένστολος έχει προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.