Δεν τα κατάφερε χθες ο Ολυμπιακός

Μετά τη χθεσινοβραδινή ήττα του, από τη γερμανική Σάλκε, με σκόρ 1 – 0,  ο Ολυμπιακός αποχαιρετά τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λίγκ για φέτος και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League.

Μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα του “Veltins Arena”, που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της Σάλκε, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους για 77 λεπτά.

Το εισητήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ στον συγκεκριμένο όμιλο παίρνουν οι Σάλκε και η Άρσεναλ, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 2 – 0 επί της Μονπελιέ.

Από τη χθεσινή αναμέτρηση ο Ολυμπιακός κρατά την αρκετά καλή λειτουργία της αμυντικής του γραμμής, με τον Κώστα Μανωλά να είναι αλάνθαστος και τον τερματοφύλακα της πειραικής ομάδας, Ρόι Κάρολ, να λέει πολλές φορές «όχι», στις προσπάθειες των επιθετικών της Σάλκε.

Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, αναφέρθηκε στο καλό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του στο πρώτο μέρος, τονίζοντας ότι το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του ήρθε στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή: «Στο ποδόσφαιρο ή έχεις τύχη ή όχι. Η ομάδα μπήκε καλά στο πρώτο μέρος τόσο από θέμα συμπεριφοράς όσο και από θέμα στρατηγικής, όμως στο δεύτερο δεν μπήκαμε τόσο καλά, η Σάλκε δημιούργησε ευκαιρίες και δυστυχώς το γκολ ήρθε το γκολ όταν ήμασταν βελτιωμένοι…Πάνω που δημιουργήσαμε δύο καλές ευκαιρίες, δεχτήκαμε ένα γκολ από μακρινό σουτ. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε ακόμα και να το κερδίσουμε αλλά το χάσαμε…

Αναφορικά με τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσάμπιονς Λίγκ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δήλωσε «Ήταν ένας στόχος που δεν επετεύχθη. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο δεύτερος να περάσουμε στο Europa League και τον καταφέραμε. Τώρα στρέφουμε το βλέμμα μας στο τελευταίο παιχνίδι».