Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από την Μπετανκούρ, κατέθεσε ο Σαρκοζί

“Δεν μου έδωσαν ούτε ευρώ, δεν τους έδωσα ούτε εγώ και δεν τους ζήτησα ποτέ τίποτα. Δεν θα ξεκινούσα στα 52 μου ως πρόεδρος της Γαλλίας”, φέρεται ότι υποστήριξε ο πρώην Γάλλος Πρόεδος Νικολά Σαρκοζί, κατά την 12ωρη κατάθεσή του σε δικαστή ,για την υπόθεση πιθανής παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από την Μπετανκούρ.

Η Λιλιάν Μπετανκούρ, 90 ετών σήμερα ,είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών L’ Oreal. “Γνωρίζω την οικογένεια Μπετανκούρ από τότε που ήμουν 28 ετών. Σήμερα είμαι 57”, είπε ο Σαρκοζί στους δικαστές, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του που δημοσίευσε η Sud-Ouest. Οι υποψίες για την πιθανότητα παράνομης χρηματοδότησης προέκυψαν πριν από τρία χρόνια, όταν μία γυναίκα που εργαζόταν ως λογίστρια της Μπετανκούρ, δήλωσε ότι μία ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού έγινε για την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί.

Η Μπετανκούρ κρίθηκε ότι πάσχει από άνοια το 2006 και έχει τεθεί υπό την κηδεμονία της οικογένειάς της. “Όταν την βλέπω δεν διακρίνω κανένα σημάδι άνοιας. Είναι καλοντυμένη, δεν κομπιάζει, δεν λέει ασυνάρτητα πράγματα”, απάντησε ο Σαρκοζί όταν ρωτήθηκε για την πνευματική της κατάσταση.